Afbeelding
Almere DEZE WEEK

GoedeStede pakt schimmelwoning aan

Algemeen

REGENBOOGBUURT – Woningbouwvereniging GoedeStede trekt het boetekleed aan met betrekking tot de schimmelwoningen in de Regenboogbuurt. Alle huizen zullen geïnspecteerd worden. Voor het schrijnende geval van huurder Gwen, worden specifieke oplossingen gezocht.

 Dat zegt SP-voorzitter David de Vreede na een gesprek met de woningbouwvereniging. De SP kwam de schimmelwoningen op het spoor na een tip. Nadat Omroep Flevoland en deze krant er aandacht aan schonken, werd besloten om het gesprek aan te gaan.

“Er is afgesproken dat de woning van de moeder per direct aangepakt wordt. Ze krijgt ook een nieuwe vloer en hoeft twee maanden geen huur te betalen.”
Terwijl haar schimmelwoning aan de Mahoniestraat wordt opgeknapt, verhuist Gwen en haar gezin naar een tijdelijke woning in Haven en wordt bekeken of voor haar kinderen vervoer naar school kan worden geregeld. 

Bouwkundig onderzoek
Volgens De Vreede heeft GoedeStede ook toegezegd bouwkundig onderzoek te laten uitvoeren naar de bewuste flat waar meerdere woningen last van schimmelvorming hebben. De Vreede: “GoedeStede was het met ons eens dat er in het verleden sprake is geweest van symptoombestrijding in plaats van bronaanpak en dat dit anders moet.”
Inmiddels hebben bewoners een brief gekregen van de manager vastgoed van GoedeStede. Daaruit blijkt dat begin februari drie inspecteurs de woningen langsgaan en dat nader onderzoek zal plaatsvinden. Daarnaast is aan een installateur de opdracht gegeven het ventilatiesysteem te controleren.

Zwartboek
Volgens de SP hebben na de publicaties meerdere huurders meer mensen geklaagd over schimmelvorming in hun woning. De SP wil een zwartboek daarvan aanleggen. Mensen die gedupeerd menen te zijn kunnen mailen naar: almere@sp.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto