Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kersenbloesemfeest in Regenboogbuurt

Algemeen

Door Petra Onderwater
BUITEN – De kersenbloesems in de Regenboogbuurt trekken elk jaar weer veel bekijks. In 2019 zijn zowel de buurt als de Japanse sierkersenbomen 21 jaar oud en dus volwassen. Een mooie gelegenheid voor een Kersenbloesemfeest, vinden de stichting Regenboogbuurt en VINDPlaats Zenit.


Gezamenlijk organiseren zij dit feest, waarvan de precieze datum overigens nog niet bekend is. “Die wordt bepaald door de natuur. Wanneer de knoppen op barsten staan, hebben we twee weken de tijd om de datum vast te leggen en alles concreet te maken”, vertelt Muriël van der Wal namens de organisatie. “We richten ons vizier op het eerste of het tweede weekend van april, maar als het zulk zacht weer blijft, zou het ook het laatste weekend van maart kunnen worden.”
De kersenbloesemlanen in de Regenboogbuurt zijn volgens Van der Wal officieel de langste van de Nederland. “Wanneer de bomen in volle bloei staan, is dat een prachtig gezicht. Er komen dan ook altijd veel mensen op af, waaronder bruidsparen die er hun trouwfoto’s maken. We verwachten dan ook dat er veel belangstelling zal zijn voor het Kersenbloesemfeest. Als het een succes wordt, willen we er een terugkerend evenement van maken.”

Japanse traditie


De Japanse gemeenschap viert met Kersenbloesemfeesten traditioneel het begin van de lente. “Het Almeerse Kersenbloesemfeest begint ’s morgens rond 11.00 uur met een spreker die meer kan vertellen over deze traditie”, aldus Van der Wal. “Daarna maken we een wandeling onder de bomen door, waarbij meer verteld wordt over het gehele bomenplan in de wijk. Van 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen vervolgens gezellig picknicken onder de bomen. Wie zelf geen picknickmand bij zich heeft, kan een Japans menuutje bestellen bij Tang Dynastie. Verder organiseren we diverse activiteiten met Japan als thema om de picknick mee op te luisteren, zoals lichte live muziek, schminken in Japanse stijl en wellicht een demonstratie van Japanse vechtkunsten.”
Twee weken van tevoren worden de datum en het definitieve tijdstip gecommuniceerd via de Facebookpagina Kersenbloesemfeest Almere en de websites regenboogbuurt.nl en vindplaatszenit.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto