Open Beraadsgroep

Algemeen

ALMERE - Het Cliënten Beraad Almere (CBA) organiseert donderdag 17 mei een Open Beraadsgroep. Bij deze Beraadsgroep is het woord aan de bezoekers van de Beraadsgroep. De deelnemers bepalen wat er wel en niet besproken wordt. Tijdens de Beraadsgroep van de maand mei is het woord aan de Almeerders met een smalle beurs.


Het CBA organiseert maandelijks een Beraadsgroep. Normaalgesproken staat een onderwerp centraal. Die onderwerpen hebben altijd betrekking op de dagelijkse werkelijkheid van Almeerders met een smalle beurs. Na het thema komen de deelnemers aan het woord tijdens het rondje ‘klachten, wensen en verlangens’.
Tijdens de Open Beraadsgroep is het woord helemaal aan de achterban van het CBA: Almeerders met een laag inkomen. De deelnemers hebben vaak te maken met diverse instanties en regels: het wijkteam, Sociale Zaken of UWV, Plangroep of een re-integratietraject, een te hoge huur, WoningNet of een gebrek in de woning. Waar zij het over willen hebben staat centraal.

Vakbondshuis

De Beraadsgroep begint om 13.30 uur. Deelnemers zijn welkom in het Vakbondshuis aan het Saffraanplein in de Kruidenwijk van Almere. Het CBA vergoedt elke deelnemer 4 euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto