Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘We zijn een stad met stedelijke antwoorden’Burgemeester Weerwind toont in nieuwjaarsspeech vertrouwen

Algemeen

Door Robert Mienstra
ALMERE – “Groei, geniet, onderneem en werk samen met elkaar.” Dat was de kern van de boodschap die burgemeester Franc Weerwind een volle zaal mee gaf tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.


Weerwind roemde de inzet van de buurtpreventieteams, ambulance, brandweer en politie in Almere. “Ik dank u voor het veilig maken van onze stad”, zei de burgemeester. Ook dankte hij de gemeentemedewerkers die tijdens de verbouwing van het stadhuis “er voor gezorgd hebben dat de winkel bleef draaien.”

Zuiderzeewet

Weerwind stond stil bij het honderdjarig bestaan van de Zuiderzeewet op 14 juni. “Het grondgebied van Nederland werd met vijf procent vergroot, en zonder deze wet hadden Flevoland en Almere niet bestaan”, zei Weerwind. “Voor dat historische feit moeten we groot respect hebben.”
De burgemeester constateerde dat in 2017 het zelfvertrouwen van de Almeerders is toegenomen. “De beeldvorming van onze stad is positief geworden. Op Funda werd Almere de meest gezochte stad. Er zijn in 2017 ruim tweeduizend bouwvergunningen afgegeven. De werkgelegenheid is toegenomen met ongeveer vijftienhonderd banen. En één op de twee Almeerders werkt inmiddels ook in deze stad. We zijn een echte stad, ook met stedelijke problemen en met stedelijke antwoorden.”
Floriade

De Floriade speelde een prominente rol in de speech van de burgemeester. “Het is niet iedere stad gegund een wereldtentoonstelling te organiseren. Als gemeente hebben we aan tientallen landen de meerwaarde van de Floriade mogen uitleggen.
We mogen er als Almeerders trots op zijn dat we zo’n complex project mogen uitvoeren en daarmee een bijdrage te leveren aan de voedselproblematiek die er in stedelijke gebieden zal ontstaan. Dat is één van de thema’s van de Floriade.”
Verkiezingen

Weerwind deed een klemmende oproep om vooral op 21 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We moeten continue samenwerken, in gesprek met elkaar. Dat is de essentie van de democratie.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto