Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Burgemeester Franc Weerwind beantwoordt vragen kinderen

Algemeen

ALMERE - Op de school Helen Parkhurst heeft op de open dag een fors aantal kinderen en ouders vragen bedacht voor burgemeester Franc Weerwind. Dit in het kader van het vak maatschappijleer van docent Bram Koedam.


“Ik vind het echt leuk dat de kinderen vragen voor mij hebben”, zegt de burgemeester. “Er waren veel heel goede vragen. Ik heb er een paar uitgekozen en daar geef ik met alle plezier antwoord op.”

1) Ik heb gehoord dat u zingt. Welke stijl zingt u? (Zima, 12 jaar, De Zeetuin)

Vorig jaar zomer heb ik Jazz gezongen op het Jazz- en Bluesfestival in Santpoort-Noord (gemeente Velsen). Ontzettend leuk om te doen, alleen vind ik dat er veel betere zangers zijn dan ik. Daarom heb ik besloten dat mijn optreden daar meteen ook het afscheid was van mijn kleine zangcarrière. Ik geniet enorm van goede zangers en zangeressen. Muziek verbindt vele mensen, brengt mensen dichter bij elkaar.
2) Wat doet u in uw vrije tijd? (Sarah, 13 jaar)

In mijn vrije tijd wandel, fiets en lees ik graag. Ik probeer ook zoveel mogelijk musea te bezoeken en ik luister graag naar muziek. Dat vind ik heel ontspannend. Kortom: ik heb een brede interesse waar het om vrijetijdsactiviteiten gaat.
3) Waarom worden al die bomen gekapt langs de snelweg? (Floor, 12 jaar)

Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A6. Dat betekent dat we extra rijbanen krijgen. Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van Almere. Het zorgt er straks bijvoorbeeld voor, dat er ’s ochtends en ’s avonds minder files zijn. Hiervoor moeten bomen worden gekapt. Nu ziet het er heel kaal uit. Als alles klaar is, komt er ook weer groen terug.
4) Waarom is het zo’n chaos met betrekking tot de Floriade? Op tijd begonnen met plannen? Aanpak wel oké? (Nattalie, een ouder)

De Floriade is een zeer complex proces, waar veel verschillende doelgroepen bij betrokken zijn. Er zijn vorig jaar fouten gemaakt en daar leren we van. We moeten een goede organisatie neerzetten alsook een goede wereld tuinbouw tentoonstelling.
Het gaat niet alleen om bloemetjes en plantjes, we bouwen een nieuwe, groene, duurzame wijk aan de stad die blijft. De Floriade geeft onze stad een kwaliteitsimpuls. Het betekent nieuwe banen. Het is niet alleen van Almere, van Flevoland of van Nederland, we laten het internationaal zien.
5) Waarom heeft Almere nog steeds geen buitenzwembad? (Cindy, 47 jaar)

Almere is een gemeente waarin watersport erg populair is. Dit kan omdat onze stad veel water en strandjes heeft, die ook gebruikt worden om te zwemmen. In dat opzicht kan buiten zwemmen dus al op meerdere plaatsen in Almere.
Het ontwikkelen van een specifiek buitenzwembad is prachtig, maar ook een grote uitdaging voor een gemeente. Zowel het bouwen als het onderhoud van een buitenzwembad is een kostbare zaak. Vanwege het klimaat in Nederland, kan een buitenzwembad ook maar een deel van het jaar open. Toch blijft de gemeente steeds kijken naar kansen of een buitenzwembad eventueel met andere partijen in de stad te realiseren is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto