Uitleg BreedOverlegPlus tijdens bijeenkomst Cliënten Beraad

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK – Tijdens de Beraadsgroep van het Cliënten Beraad Almere (CBA) van donderdag 13 oktober geven Sietske van Oogen en Hans Hobijn uitleg over het BreedOverlegPlus.


Het BreedOverlegPlus is de paraplu waaronder zo’n vijftig belangenorganisaties uit Almere hangen die voor Almeerse inwoners opkomen. BreedOverlegPlus voert onderling overleg om de vinger aan de pols te houden over wat er in de Almeerse samenleving speelt. Het Breed Overleg Plus speelt de knelpunten door naar de Adviesraad Sociaal Domein. De Adviesraad Sociaal Domein kan een advies geven aan de gemeente om iets te veranderen aan die knelpunten.
Het BreedOverlegPlus streeft er naar om belangenorganisaties en inwoners met elkaar te verbinden, zodat iedereen in de Almeerse samenleving mee kan blijven doen. Samen wordt in Almere immers meer bereikt dan los van elkaar. Via de Sociale Wegwijzer Almere kunnen lotgenoten elkaar vinden. Sietske van Oogen en Hans Hobijn zullen de deelnemers aan de Beraadsgroep nader informeren over wat het BreedOverlegPlus precies doet.

Lage inkomens

Almeerders met een laag inkomen zijn tijdens de Beraadsgroep van 13 oktober van harte welkom om 13.30 uur in buurthuis ’t Kardoes aan de J.G. Suurhoffstraat 45.
Het CBA vergoedt elke deelnemer 4 euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto