Wijkteams presenteren zich

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK – Tijdens de Beraadsgroep van het Cliënten Beraad Almere (CBA) van donderdag 8 september presenteren medewerkers van de Wijkteams zich. Almeerders met een laag inkomen zijn tijdens deze Beraadsgroep van harte welkom, om 13.30 uur in buurtcentrum ’t Kardoes aan de J.G. Suurhoffstraat 45.


Sinds 1 januari 2015 zijn zestien wijkteams in Almere actief. Het zijn de ‘ogen en oren’ in de wijk. De wijkteams moeten ingrijpen als het mis dreigt te gaan op wat voor gebied dan ook. Ze brengen in kaart wat er in de wijk leeft en hoe het reilt en zeilt. De wijkteams zijn de toegang voor alle vragen op het gebied van zorg, hulp of ondersteuning. Anne Kristie Hoogbruin en Joost Foget zullen 8 september vertellen waarom er wijkteams zijn en met welke vragen Almeerders bij de wijkteams kunnen aankloppen. Na de pauze is er ruimte voor klachten, wensen en verlangens.

In goede banen

De gemeente is verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning. Om dat in goede banen te leiden zijn er wijkteams geformeerd. In de wijkteams zitten meerdere organisaties op het gebied van zorg. Naast Zorggroep Almere en de gemeente zijn dat de Stichting MEE, De Schoor, en de VMCA. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van de kennis vanuit organisaties die zich richten op jeugd, JGZ en GGD Jeugd. Anne Kristie en Joost zullen de deelnemers aan de Beraadsgroep uitleggen wat de wijkteams precies doen. Na het informatieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor de actualiteit van het minimale bestaan. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen.
Het CBA vergoedt elke deelnemer 4 euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto