Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hooibrand Oude Waterlandseweg houdt brandweer bezig

Algemeen

HAVEN – De brandweer heeft het afgelopen weekend druk gehad met het blussen van een berg hooi langs de Oude Waterlandseweg. De eerste melding kwam zaterdagavond 30 juli rond 23.15 uur binnen bij de meldkamer. De brandweer heeft de berg zondagmiddag gedeeltelijk uit elkaar getrokken om de brand te blussen.


De brand bleek zich in de berg verder te hebben ontwikkeld. Daardoor moest de brandweer zondag rond 04.30 uur, 08.20 uur en 11.20 uur terugkomen om opnieuw te blussen. De gemeente heeft een bedrijf ingeschakeld om de berg met een shovel uit elkaar te trekken. Rond 13.15 uur heeft de brandweer samen met de shovel het hooi verspreid en geblust. Rond 15.00 uur werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor de hooibrand. Met hulp van het schuimblusvoertuig uit Lelystad werden de brandende hooiresten geblust. Het voertuig, dat 8.000 liter water bij zich draagt, moest meerdere keren gevuld worden bij een brandkraan.
De verwachting was dat de brand daarmee definitief uit zou zijn. Rond 19.15 uur zondagavond kwam er echter weer een melding binnen dat het vuur toch weer zou zijn opgelaaid. De brandweer is daarom opnieuw ter plaatse gekomen.
Ten tijde van de branden trok de rook over de A6 heen, dit heeft voor enige stankoverlast gezorgd bij weggebruikers. De Oude Waterlandseweg is afgesloten voor het verkeer totdat de weg weer is vrijgemaakt van hooi.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto