‘Late afwikkeling brengt leerlingenvervoer niet in problemen’

Algemeen

ALMERE - De chauffeurs van het leerlingenvervoer Almere hebben een brief gestuurd naar wethouder René Peeters. Ze zijn boos over de trage afwikkeling van de aanbesteding van het leerlingenvervoer. Volgens Peeters hoeven de chauffeurs zich geen zorgen te maken.


Door de aanbesteding wordt het leerlingenvervoer het komend schooljaar uitgevoerd door Van Driel, waar dat tot op heden door concurrent Willemsen De Koning werd gedaan. De afhandeling is volgens de chauffeurs dermate traag dat er allerlei problemen kunnen ontstaan. Zo moet er een periode van 21 dagen in acht worden genomen waarin partijen nog bezwaar kunnen maken. “Pas op 25 juli kunnen de personeelslijsten van de huidige vervoerder naar de nieuwe vervoerder worden gestuurd”, staat in de brief. “Vervolgens rest er een periode van 4 weken voor Van Driel om nieuw personeel te werven. Het nieuwe schooljaar begint in deze regio op maandag 28 augustus en dan moet alles rond zijn.”
Volgens de chauffeurs is het te kort dag, zeker omdat de vakantieperiode aanbreekt die vinden dat de gemeente steken heeft laten vallen en doen een appél op de wethouder om ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk een baanaanbod krijgen en verder kunnen bij de nieuwe vervoerder.
Wethouder Peeters laat via zijn woordvoerder weten dat de nieuwe vervoerder wettelijk verplicht is om hen een nieuw aanbod te doen. Dat de aanbesteding zo traag is verlopen komt volgens de wethouder omdat bij de aanbesteding is gekozen voor de hoogste kwaliteit, en niet op laagste prijs. “Daarbij hebben we eerst de markt geconsulteerd. Dat duurt wat langer dan voorzien was. Er is nog voldoende tijd om alles te regelen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto