Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Spectaculaire afsluiting Zomeravondcompetitie Wielrennen

Algemeen

ALMERE - In de afgelopen maanden is op een aantal dinsdagavonden de van der Linde Almere Zomeravondcompetitie verreden. Een competitie bestaande uit 10 wedstrijden georganiseerd door de FRTC Almere en de GWC de Adelaar uit Hilversum.


Er kon gefietst worden in een A- en B-categorie en per avond konden er punten verdiend worden voor het eindklassement. Om mee te doen voor de winst moesten deelnemers minstens negen avonden hebben meegedaan, waarbij de finale avond verplicht was. De renner die de meeste punten verzamelde werd Polderkampioen.
Afgelopen dinsdag 28 juni was de finaleavond. Om te voorkomen dat de uitslag al voortijdig zou vaststaan had de organisatie besloten om er op die avond een puntenkoers van te maken. Er werd om de vier ronden gesprint, waarbij de winnaar steeds 5 punten kreeg. Een goede kans dus om het klassement nog te beïnvloeden en de renners hadden zich dat ook tot doel gesteld.
Vanaf de start werd er fel gekoerst met als resultaat een uitdagende en uitputtende wedstrijd. Van de toppers in het klassement werd het uiterste gevraagd om hun positie te handhaven. Na ruim drie kwartier werd er voor de laatste keer afgesprint en korte tijd daarna werd het klassement bekend gemaakt en werden de winnaars en de Polderkampioen gehuldigd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto