Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nog lang geen slijt op Youth Games

Algemeen

ALMERE – Er zit nog lang geen slijt op het evenement Youth Games, dat afgelopen week in Almere werden gehouden. De steden Aalborg, Rendsburg, Lancaster en Almere organiseren ieder om de vier jaar de International Youth Games.


De steden nodigen in ieder geval elkaar daarbij uit en daarnaast nog hun eigen partnersteden. Zo waren er in Almere ook sporters uit Vaxjö. “We hadden in totaal 336 sporters in Almere en die hebben een fantastische tijd gehad. Er zijn weer vele vriendschappen gesloten”, zegt woordvoerder Marcel van Alder van de organisatie. “En daar is het toch uiteindelijk om te doen. Lekker met elkaar sporten en ondertussen ook iets leren van elkaars cultuur.”
Het aantal deelnemers is wat minder dan gewoonlijk. Van Alder: “Het is lastig plannen met vakanties. In Lancaster en Rensburg begonnen de vakanties vorige week pas. Wij zitten al in de tweede week. Niet iedereen wil voor de Youth Games thuisblijven.”
Dat betekent niet dat het evenement op zijn retour is. “De jongeren vinden het prachtig. Over vier jaar moeten we ervoor zorgen dat er een nog een land bijkomt. Dan zit je op zo’n 450 deelnemers. Dat is qua organisatie ook ideaal. Maar dit was ook een leuk groepje.”
Het mooie is dat de deelnemers in Almere worden ondergebracht bij gastgezinnen. “In andere steden worden de sporters vaak ondergebracht in schoolgebouwen. Ook leuk, maar dan blijven de jongeren toch een beetje op die plek hangen. Hier in Almere krijgen ze toch een beetje van onze cultuur mee. Dat vinden ze ook erg leuk.”
Donderdag was de slotceremonie in het Topsportcentrum in Poort. Inmiddels zijn de sporters weer naar huis.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto