Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vogels kijken rond De Trekvogel

Algemeen

ALMERE – Het Flevo-landschap en de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland organiseren zondag 30 maart de doemiddag Vogels Kijken. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen deelnemers te weten komen welke vogels er rond het bezoekerscentrum De Trekvogel leven en hoe ze te vinden zijn in het gebied van de Lepelaarplassen en op het Trekvogelgraslandje.


In De Trekvogel wordt deze middag uitleg gegeven over de soorten vogels die er leven, hoe ze te herkennen zijn en waar ze bijvoorbeeld hun nest bouwen. Zo kom je te weten hoe je het beste dicht bij vogels kunt komen zonder ze te verjagen of te verstoren tijdens het broeden. In bezoekerscentrum is tevens een expositie te zien, waarbij ’de vier elementen’ van de natuur centraal staan.
De Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland heeft ook verschillende kijkers bij zich, zodat de bezoeker het verschil kan ervaren tussen een handkijker en een telescoop. Na het uitleggen is er ook ruimschoots tijd om zelf, onder begeleiding van een gids, de vogels in de natuur te bekijken. Vanaf het fietspad heeft de vogelspotter prachtig uitzicht op de vogels op het Trekvogelgraslandje. De Vogel- en Natuurwacht geeft tevens toelichting over hun werkzaamheden.
Deze doemiddag is zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Aanmelden is niet nodig. Het bezoekerscentrum De Trekvogel ligt aan het Oostvaardersdiep 16 in Almere, vlak bij het gemaal De Blocq van Kuffeler aan de Oostvaardersdijk.
Meer informatie: www.flevolandschap.nl en www.vogelwachtflevoland.nl. (Foto: Het Flevo-landschap)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto