Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Banenmarkt in Tussen de Vaarten 12 maart“Een cv moet vooral overzichtelijk zijn”

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN - “De cv is toch de eerste stap naar een nieuwe baan”, zegt Maricya van de Graaf. Ze loopt stage bij het wervings- en selectiebureau N.P.D. in Tussen de Vaarten. Als stageopdracht organiseert ze dinsdag 12 maart van 9.00 tot 12.00 uur een banenmarkt aan de Edvard Munchweg 107.


De laatstejaars Personeel & Arbeid aan het ROC Midden Nederland in Utrecht loopt stage als recruiter. “Daarvoor zoek ik de juiste persoon bij de juiste vacature”, zegt Maricya. “Tijdens de banenmarkt zal ik bezoekers adviseren over hun cv. Want wie solliciteert met een heel slecht cv, komt automatisch op de nee-stapel terecht. Een cv moet vooral overzichtelijk zijn en er moet een beschrijving in staan van de werkzaamheden die je in voorgaande functies gedaan hebt. Dus niet alleen de functienaam, maar ook wat dat werk inhield.”
Een goede cv is niet voor iedereen gemakkelijk te maken. “Er zijn nu best veel mensen die in één keer werkloos zijn geworden en soms al meer dan tien jaar niet gesolliciteerd hebben. De eerste stap naar een nieuwe baan is het cv en de bijgevoegde brief waar je op beoordeeld wordt. Die moeten dus goed zijn.”
Maricya presenteert zich die dag als ‘Up-to-date-cv-zuster’. “Alle grote banenmarkten hebben een cv-dokter, ik ben jong dus wordt het de Up-to-date-cv-zuster”, lacht de 20-jarige studente.
De banenmarkt is gratis toegankelijk. Er zijn 75 vacatures openstaande vacatures in de sectoren ict, techniek, financieel, administratief en bouw. Matchmaker Ninotschka Edelenbosch van Koldenhoven bepaalt tijdens een kort gesprek of iemand aansluit op de vacature.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto