Stichting Twisted en Oranje Fonds helpen jongeren aan startkwalificaties

Algemeen

ALMERE - Stichting Twisted uit Almere is één van de twintig organisaties die zijn geselecteerd voor deelname aan het driejarige programma Kansen Voor Jongeren van het Oranje Fonds. Vanaf maart gaat het gezamenlijke project FULL van start waarin cultuureducatie wordt ingezet als middel om jongeren te stimuleren in het behalen van een startkwalificatie. Jongeren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname.


Kansen Voor Jongeren is een initiatief van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en richt zich op initiatieven die met behulp van vrijwilligers in actie komen tegen schooluitval onder jongeren. In schooljaar 2010-2011 verlieten ruim 34.000 jongvolwassenen voortijdig hun opleiding.
“Twisted gelooft dat jongeren zich leren ontwikkelen als talenten gestimuleerd worden. Dit gebeurt bij FULL door jongeren drie dagen per week een dagprogramma aan te bieden waarin urban arts en theater als middel worden ingezet om competentiegericht te werken. Dit heeft als doel om de jongeren bewust te laten worden van hun positie binnen de maatschappij en de kansen die zij hebben als ze hun vaardigheden op de juiste manier inzetten”, aldus directrice Valery Mak.
Vanuit cultureel centrum De Glasbak (Almere Muziekwijk) werken de jongeren onder begeleiding van inspirerende professionals uit het vak aan diverse culturele disciplines welke tot uiting komen in een voorstelling vol muziek, dans en spel.
In maart gaan de activiteiten van start. Vanaf nu kunnen jongeren zich inschrijven voor deelname via www.stichtingtwisted.nl/full of door tijdens kantooruren contact op te nemen met Stichting Twisted via: 036-7670180.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto