Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nederlandse Tuinbouwraad bezoekt Almere voor Floriade 2022

Algemeen

ALMERE - De selectiecommissie van de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) bezocht Almere vorige week, om vragen te stellen over het bidbook dat de gemeente op 3 juli presenteerde voor de Floriade 2022. Het bezoek is onderdeel van een tour langs de steden die zich kandidaat hebben gesteld voor de organisatie van de Floriade 2022.


Tijdens het gesprek was aandacht voor zowel het ruimtelijk ontwerp als het concept ‘Growing Green Cities’. Stedenbouwkundige Winy Maas (MVRDV) lichtte toe hoe de verdubbelde A6 (die uiterlijk in 2020 zal worden opgeleverd) zal worden ingepast. De tuinen van het ‘tuinentapijt’ zullen daarbij het aangezicht van de Floriade bepalen. Maas presenteerde ook een nieuw sfeerbeeld waarin het ontwerp ‘by night’ te zien is. “Om u te laten zien wat u niet kunt laten lopen”, gaf wethouder Adri Duivesteijn aan.
Duivesteijn sprak over de internationale focus van ‘Growing Green Cities’. “De zorg voor vitale, aantrekkelijke steden is een universeel vraagstuk. Wij hopen steden wereldwijd te mobiliseren om eigen ‘best practices’ in te brengen. Het is dan ook prettig te zien dat onze plannen voor de Floriade in binnen- en in buitenland aanslaan. Dit lijkt een solide basis voor onze internationale kennisuitwisseling.”
Die uitwisseling start op 20 september, met het congres ‘Growing Green Cities I’, op het Floriadeterrein in Venlo. Meer informatie is te vinden op www.floriadealmere.nl.

Het Almeerse Floriadeplan

Onder het motto ‘Growing Green Cities, A Call To Action’, heeft Almere de NTR uitgenodigd om in de komende tien jaar samen te bouwen aan een prototype Green City, waar de Nederlandse tuinbouwsector zich tijdens de Floriade 2022 aan de wereld kan presenteren.
Dit groene park komt in het hart van de stad te liggen, direct aan de verdubbelde A6 en langs de oevers van het Weerwater. In de plannen van Almere heeft de Floriade geen tijdelijk karakter maar vormt het de basis van de nieuwe, blijvende stadswijk ‘Almere Floriade’.
Het bidbook is een coproductie van de gemeente Almere en de provincie Flevoland; beiden participeren voor 10 miljoen euro in de ontwikkeling van de Floriade.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto