Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse sporters op weg naar jeugdspelen Rendbsurg

Algemeen

POORT – Er stonden afgelopen maandag maar liefst 75 Almeerse sporters van 14, 15 en 16 jaar te trappelen voor het Topsportcentrum om te vertrekken naar Rendsburg in Duitsland. Daar vindt namelijk van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli de 25e International Youth Games plaats.


De Almeerders nemen het in Rendsburg op tegen jongeren uit de vriendschapssteden Rendsburg, Aalborg (Denemarken), Lancaster en Milton Keynes (Engeland), Växjö (Zweden), Haapsalu (Estland) en nog een aantal vriendschapssteden van gaststad Rendsburg. Van in totaal negen steden doen zo’n 650 kinderen mee aan twaalf verschillende sporten.
Marcel van Alder, coördinator Youth Games, gaat voor de 25e keer mee naar de jeugdspelen. “Almere heeft sporters afgevaardigd in zes sporten: atletiek, badminton, basketbal, judo, tennis en zwemmen. Het aantal sporters dat meegaat verschilt per stad. Wij hebben de oproep uitgezet via de verschillende clubs in Almere en die hebben zelf gekeken naar de prestaties van hun sporters en wie er geschikt zijn om mee te gaan. Rond deze tijd zijn kinderen vaak ook op vakantie, dus kunnen ze niet mee.”
Dat de kinderen geboren moeten zijn in ’96, ’97 en ’98, maakt het soms lastig. Van Alder: “Basketbal bijvoorbeeld is echt een teamsport. Zij komen voor Almere dan ook uit in een team. Maar het verschil in leeftijd maakt toch dat ze anders presteren. De verenigingen moeten naar de kinderen dan ook duidelijk maken dat het niveau soms hoog is tijdens de jeugdspelen.”
Geduchte concurrentie kan Almere vinden in het badminton. “Aalborg staat er om bekend dat ze goede badmintonners hebben, Rendsburg minder. Maar dat kan ook zomaar andersom zijn. In ieder geval is er al jaren competitie tussen Aalborg en Almere.”
Almere is in 2014 weer gastheer voor de International Youth Games.

IN KADER

Negen clubs

Van Rheenen Sport en Van de Kamp Sport leveren de judoka’s voor de jeugdspelen, Atletiekvereniging Almere ’81 de atleten, Badmintonvereniging Almere de badmintonners, Almere Pioneers de basketballers, zwem- en polovereniging De Aalscholver en De Watervrienden Almere de zwemmers en tennissers komen van Centre Point en LTV Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto