Helaas geen medaille voor roeier Niki van Sprang. (Foto: Feenstra Fotografie)
Helaas geen medaille voor roeier Niki van Sprang. (Foto: Feenstra Fotografie)

Almeerse sportprestaties op Olympische Spelen in Tokyo

Algemeen

ALMERE - Almere is een echte sportstad en biedt goede faciliteiten voor sporters van alle niveaus. Dit uit zich in een klimaat waar sporters de kans krijgen door te groeien naar de topsport. Tijdens de Olympische Spelen deden dan ook meerdere Almeerse topsporters mee.

Allereerst de niet te missen gouden medaille voor surfer Kiran Badloe, die zijn surfcarrière in Almere Haven begon. Teamgenoot Lilian de Geus hoopte ook op een medaille, maar eindigde als vijfde bij het surfen RS:X. Op Instagram schreef ze: “Ik heb een zware week achter de rug en het ging niet zoals ik had gehoopt en waar ik zo hard voor heb gewerkt. Ik maakte te veel kleine foutjes. Het podium is niet meer te behalen.”

Troostrace

Almeerse roeiers Niki van Sprang, Laila Youssifou en Bjorn van den Ende kwamen uit voor Nederland, maar wonnen geen medaille. Wel finishte Niki samen met roeipartner Guillaume Krommenhoek als eerste bij de B-finale. Niki: “We lagen er goed voor, maar door een mishaal hebben we net de finale niet gehaald. Bij de troostrace, B-finale, kwamen we wel als eerste over de finishlijn.”

Kwartfinales

Het team van de Almeerse handbalkeepster Yara ten Holte presteerde goed en haalde het tot de kwartfinales. Ook de hockeyheren kwamen tot de kwartfinales met de Almeerse Jonas de Geus als middenvelder. Badmintonner Cheryl Seinen speelde tot de kwartfinale en Aram Mahmoud haalde bij badminton de groepsfase. Sanda Aldass kwam bij judo tot de Elimination Round of 32.

Paralympische Spelen

Van dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september zijn de Paralympische Spelen voor de aangepaste sporten. De Almeerse Bo Kramer gaat als basisspeler mee met het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Bij atletiek komt de Almeerse Cheyenne Bouthoorn uit voor Nederland. Lees hun verhalen op www.hetkaninalmere.nl/teamflevo

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto