De start van de introductie van de nieuwe eerstejaar. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De start van de introductie van de nieuwe eerstejaar. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Studentenvereniging ‘endzjin S.V.E.I.A. introduceert eerstejaars

Algemeen

ALMERE – De lessen voor de studenten van Windesheim gaan 6 september beginnen. Daar hoort de jaarlijkse introductie door studentenvereniging ‘endzjin S.V.E.I.A. bij. Donderdag verzamelden de studenten in het stadcentrum.

Door Robert Mienstra

Na een gezamenlijke lunch bij de Allytrap trokken de studenten naar de Eplanade om gezelligheidsspelletjes te doen. “Allemaal in het kader van de kennismaking”, zegt bestuurslid Eline de Ruiter van endzjin S.V.E.I.A.. “We speelden in teams onder meer flesvoetbal en twister. Daarmee zorgden we voor teambinding.”

Opdrachten

Daarna deden de studenten opdrachten in de stad waardoor de nieuwelingen het centrum van de stad leerden kennen. “We bezochten de plekken waar studentenhuizen zijn met een huizentocht. Ook lieten we zien waar de studenten uit kunnen gaan in Almere en waar ze bijvoorbeeld kunnen lunchen.”

Andere opzet

De introductie was door corona anders dan voorgaande jaren. Toen hadden de studenten een hele week introductie en bleven ze slapen op een sportterrein. “Dat ging nu dus niet door”, zegt De Ruiter. “Er zou wel een driedaags evenement zijn, maar de andere studentenverenigingen wilden dat niet. [‘endzjin] S.V.E.I.A. vond dat wel erg jammer. Het blijft dus nu bij één dag [‘endzjin] S.V.E.I.A..”

Uit de krant