(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almere in top 10 NK-Tegelwippen

Algemeen

Almere in top 10 NK-Tegelwippen

ALMERE - Almere doet het goed bij het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. In de ranglijst staat Almere op nummer 10 van de 81 gemeenten. Qua absolute aantallen staat Almere zelfs op nummer 2, nipt onder Amsterdam. Nu is het tijd voor de eindsprint naar 30 september.

De afgelopen maanden zijn zowel inwoners als de gemeente flink aan het vergroenen geweest. Via de actie Zet Almere in bloei werden meer dan 7000 tegels ingeleverd voor een plantje. En met het vergroenen van de Esplanade werden 30.000 tegels gewipt, dat tikt lekker aan voor het gemiddelde. 

De actie NK Tegelwippen is tot 30 september. Tot die tijd kan iedereen z’n gewipte tegels aanmelden bij NK-Tegelwippen.nl. Maak een foto voor, een foto na en geeft de aantallen aan. Iedereen kan letterlijk zijn steentje bijdragen om de Gouden Tegel te veroveren. De beloning voor nummer 1. 

Groene Buren

Achter het NK Tegelwippen zit een actiegroep die bestaat uit fanatieke Groene Buren. De jongste is 10 jaar. Zij hebben een groen hart en zetten zich volmondig in om Almere te vergroenen. Martine Gutjahr: “Hoe meer tegels er uit, hoe meer groen. Ik ben heel trots op wat we met ons team NK Tegelwippen hebben bereikt. Zeker ook met de vele buurtbewoners. De kunst is om dit te continueren voor een duurzame toekomst.”

Het team heeft voor de kinderen een speciale kleurwedstrijd uitgezet. Tot 30 september kunnen ingekleurde tekeningen worden ingeleverd via growinggreen@almere.nl. Meer informatie over NK Tegelwippen is te vinden via Groenengezondalmere.nl/meedoen/nk-tegelwippen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto