Ook bewoners zijn niet blij met de plannen voor het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)
Ook bewoners zijn niet blij met de plannen voor het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)

Ook college verrast over handelswijze projectontwikkelaar Havenhoofd

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Het college van Burgemeester en Wethouders zegt ‘verrast’ te zijn dat projectontwikkelaar HBA van de omstreden woontoren op het Havenhoofd toch open zegt te staan voor alternatieve locaties.


Niemand is blij met de plannen van HBA om op het Havenhoofd een woontoren te bouwen, ook de gemeente niet. Er was een alternatief waarbij de woontoren een aantal meter verderop kon worden gebouwd, zodat het voormalige restaurant ‘t Veerhuys behouden kon blijven. De gemeenteraad moest daar dan wel voor het zomerreces een besluit over nemen en laste zelfs nog een extra vergadering in om die beslissing uiteindelijk te forceren. De inkt van het besluit was nog niet droog of HBA stuurde een persbericht uit waarin werd aangegeven dat ze toch openstaan voor alternatieve locatie. Dit leidde tot woede bij de PvdA die vond dat HBA de raad het mes op de keel had gezet.

Verrast

Het college zegt nu ook verrast te zijn door de projectontwikkelaar. ‘Tot aan het bericht van HBA in de pers stond HBA niet open voor alternatieven zonder de eerder genoemde voorwaarden. Dit bood niet veel ruimte.’ Tegenover deze krant wilde HBA geen verdere uitleg geven over opmerkelijke persbericht. Het college schrijft dat er nadien contact is geweest met de projectontwikkelaar, maar dat er nog geen concrete alternatieve locaties zijn aangeboden. 

Frustratie

De frustratie is niet alleen bij de PvdA merkbaar. Verschillende partijen zeggen verontrustende informatie over de ontwikkelaar te hebben ontvangen en overwegen om een BIBOB-procedure naar HBA te starten. Met zo’n procedure wordt de integriteit van een bedrijf gecontroleerd. Onlangs zei voormalig VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian (nu lid van de Tweede Kamer) in deze krant het opmerkelijk te vinden dat die verontrustende informatie niet bij de ambtenaren bekend was: ‘Ik hoop maar dat die verkoop nog teruggedraaid kan worden als blijkt dat er bezwaren zijn tegen de ontwikkelaar.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto