Archieffoto Havenkom (Foto: Rien Moolhuizen)
Archieffoto Havenkom (Foto: Rien Moolhuizen)

Raad stemt in met woontoren op Havenhoofd

Politiek

HAVEN – In een extra vergadering heeft de gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met de komst van een woontoren op het Havenhoofd bij de Havenkom in Haven.Behalve projectontwikkelaar HBA is er niemand die echt blij is met de komst van de woontoren. 

Door Marcel Beijer

Op basis van een verstoft bestemmingsplan staat hij in zijn recht. De raad moest dus kiezen uit twee kwaden. Uiteindelijk werd gekozen voor de optie waarbij de woontoren iets minder in het zicht staat en het voormalige restaurant Het Veerhuys behouden kan blijven. Eigenlijk zou de beslissing afgelopen donderdag, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces al moeten worden genomen, maar doordat een raadslid een foute stem uitbracht staakten de stemmen en moest er alsnog een beslissing komen.

Oppositie

De oppositie hoopte met een tegenstem projectontwikkelaar HBA nog tegen te kunnen houden via de juridische weg. Nog steeds is de kans niet verkeken dat de bouw niet doorgaat. Protesterende bewoners willen de gang naar de rechter maken en hebben een advocaat in de arm genomen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto