(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) AAJP

Challenge Almere-Amsterdam van start met scholierentriatlon

Algemeen

ALMERE - De Challenge Almere-Amsterdam is vandaag gestart met Junior Challenge, de triatlon voor scholieren. Vanaf de Esplanade werd gestart met het eerste onderdeel: 380 meter zwemmen in het Weerwater. 

Komend weekend staat Almere ‘ouderwets’ in het teken van de triatlon. Vanwege corona heeft de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam, zoals het triatlon-weekeinde tegenwoordig wordt genoemd, besloten om het evenement aan te passen van een tiendaags festijn naar vier dagen.

WK Long Distance

Het WK Long Distance en het WK Aquabike staan geprogrammeerd op zondag 12 september, andere  WK-disciplines (WK Sprint Duathlon,  WK Standard Duathlon,  WK Cross Triathlon en WK Aquathlon) worden dit jaar niet georganiseerd. De organisatie is teleurgesteld, maar toch ook verheugd dat het WK Long Distance en World Triathlon Aquabike Championships gewoon door kunnen gaan. Ook de side events kunnen gewoon doorgaan. Zo zijn er donderdag de Junior Challenge, Rabo Business & Family Relay en vrijdag de Open Series Middle Distance en de Senior & No-Limit Challenge. 

Zondag

Zondag staat vanaf 8.30 uur de Aquabike op het programma, maar het WK Long Distance vormt uiteraard de absolute apotheose van dit lange triatlonweekend dat oude tijden in Almere doet herleven. Almere was in de jaren ’80 en ’90 de absolute hoofdstad van de triatlon en het zorgde jaarlijks voor een waar volksfeest. De start van de Long Distance is zondag om 7 uur in de ochtend vanaf de Esplanade. Eerst vertrekken de mannen, vijf minuten later de vrouwen.

Wil je het WK Long Distance op 12 september volgen? De hele wedstrijd wordt via een livestream, inclusief commentaar, uitgezonden via www.challenge-family.live. Kijk voor meer informatie op https://almere.triathlon.org/

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto