De kat werd uit zijn benarde positie bevrijd door de brandweer. (Foto: HV Almere)
De kat werd uit zijn benarde positie bevrijd door de brandweer. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Brandweer redt kat bij Koopvaardersbrug

Algemeen

OOSTVAARDERSBUURT - De brandweer moest er maandagavond rond 23.30 uur aan te pas komen om een kat te redden die vast zat in een brugpilaar. 

De brugpilaar heeft metalen tralies. De kat was erin geklommen en wist er niet meer uit los te komen. De brandweer kwam met een duikteam ter plaatse om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. Een duiker wist de kat al snel te pakken te krijgen. Maar het geschrokken beestje stribbelde behoorlijk tegen waardoor het alsnog in het water terecht kwam. De kat wist uiteindelijk zelf naar de kant te zwemmen, waar een brandweerman zich over het dier ontfermde. Het dier werd in een deken gewikkeld om weer op te kunnen warmen.

Mandje

Niet veel later kwam de eigenaresse van de kat met een reismandje aan om haar huisdier mee te nemen. Maar het dier vertrouwde kennelijk niets en niemand meer. Luid miauwend nam het de benen. De eigenaresse vertrouwde er op dat de kat zelfstandig de weg naar huis wel weer zou vinden.
De plek onder de Koopvaardersbrug blijkt een populaire plek onder de Almeerse (huis)dieren. Al eerder zijn twee katten en een meerkoet door de brandweer onder de brug vandaan gehaald.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto