Coronavaccinaties nemen toe in Almere. (Foto: Adobe Stock)
Coronavaccinaties nemen toe in Almere. (Foto: Adobe Stock)

Coronapas zorgt voor meer vaccinaties, vooral jongeren

Algemeen

ALMERE - De GGD ziet een opvallende toename van het aantal Almeerders dat zich laat vaccineren sinds tijdens de laatste persconferentie de coronapas werd aangekondigd. Vooral jongeren melden zich voor een vaccinatie.

De GGD heeft de vaccinatiecijfers naast elkaar gezet waarbij de week vóór de persconferentie (met daarin de aankondiging van de Corona Check App in de horeca) en de daaropvolgende week met elkaar zijn vergeleken
In week 36 (voor de persconferentie) werden in Almere 809 afspraken gemaakt voor een eerste vaccinatieprik. De week na de persconferentie nam dit aantal toe tot 1017. Ook bij de vrije inloop was een duidelijke toename merkbaar. Voor de persconferentie kwamen 189 mensen een prik halen, de week na de persconferentie 259. Volgens de GGD zijn het vooral jonge mensen (twintigers) die zich meldden.

Voorlichtingsbus

In de afgelopen tijd heeft de GGD een speciale voorlichtingsbus op verschillende locaties in Almere laten rijden. De bus stond onder meer in het stadshart, bij Windesheim en in buurten/wijken van stadsdelen waar relatief minder mensen zich hebben laten vaccineren. Over negen dagen zijn in  totaal 361 Almeerders gevaccineerd bij deze bus.

Coronapas

Het lijkt erop dat de invoering van een coronapas dus mensen over de streep trekt zich te laten vaccineren. Professor Ernst Kuipers liet maandag nog weten hoe belangrijk een hoge vaccinatiegraad is. 95 procent van de coronapatiënten die momenteel in de ziekenhuizen liggen zijn niet-gevaccineerden. De overige 5 procent zijn mensen die gevaccineerd zijn, maar onderliggende klachten hebben, aldus Kuipers.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto