(Foto: Bob Friedländer)
(Foto: Bob Friedländer)

Preview is afgelopen, Floriade Expo opent in april 2022

Algemeen

ALMERE - Twaalfduizend en vijfhonderd bezoekers hebben deze zomer de Floriade Preview bezocht. Vanuit de kabelbaan hadden zij een uniek uitzicht over de het arboretum en de skyline van Almere. De Floriade Preview was zondag voor het laatst te bezoeken.

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo vindt plaats vanaf 14 april 2022. Bezoekers konden de afgelopen maanden alvast een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade verrijst en waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus. Ze namen deel aan boottocht over het Weerwater of kwamen met eigen vervoer, bezochten het Preview Centre, kregen een rondleiding over Utopia eiland en vlogen over het terrein met de kabelbaan. De Floriade Preview is nu afgesloten. De verkoop van de Floriade Passen voor de Floriade Expo is inmiddels gestart.

Tweede leven-burg opgeleverd

Op het Floriade-terrein is ook een nieuwe brug opgeleverd die gemaakt is van hergebruikte brugonderdelen. Bouwer Dura Vermeer nam het initiatief om onderdelen van een oud viaduct te oogsten en opnieuw in te zetten in deze “tweede leven brug”. De nieuwe bestemming betreft een fiets- en voetgangersbrug van 80 meter over het Weerwater, die bijna volledig is samengesteld uit “tweede leven materialen”: er worden nagenoeg geen nieuwe grondstoffen gebruikt. De brug bestaat voor een groot deel uit oude brugdelen van het fiets- en voetgangersviaduct Bolgerijsekade nabij Vianen. De brug over de A27 werd maar weinig gebruikt en was niet meer in staat de aanrijdbelasting op te nemen.

De 'tweede leven brug' (Foto: aangeleverd)

Uit de krant