Artist impression van de campus (Foto: aangeleverd)
Artist impression van de campus (Foto: aangeleverd)

Samenwerking ontwikkeling Campus bekrachtigd

Algemeen

STAD CENTRUM - De onderwijsinstellingen Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit en studentenhuisvester DUWO tekenden deze week een partnerschap met de gemeente voor de ontwikkeling van de Campus in de binnenstad van Almere. De bouw start naar verwachting in 2023, bij aanvang het schooljaar 2025 moeten de deuren worden geopend.

De ontwikkellocatie van de Hospitaalgarage omvat onder andere ruimte voor 1250 studentenwoningen, een onderwijsgebouw voor hogeschool Windesheim en een publieke parkeergarage. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een goede mix van onderwijs, betaalbaar wonen, studeren en voorzieningen. 

Behoefte

De campusontwikkeling speelt volgens de betrokkenen in op de grote behoefte van studenten, onderwijsinstellingen en de ondernemers in het centrum. Namens de gemeente waren daarom zowel wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Maaike Veeningen, als wethouder Onderwijs, Roelie Bosch aanwezig bij de bekrachtiging van de samenwerking. 

Na lange discussie besloot de gemeenteraad vlak voor het zomerreces dat de campus wordt gebouwd op de plek van de Hospitaalgarage. Het nieuwe pand van Windesheim maakt straks met de studenten-woontoren prominent onderdeel uit van de skyline vanaf het Weerwater en aan de Esplanade.

Studentenhuisvesting  

De campus levert een forse uitbreiding van studentenhuisvesting op. De woningen zijn bedoeld voor studenten van de Hogescholen in de stad: Windesheim met bijna 5000 studenten en Aeres hogeschool met 600 studenten. De verwachting is dat dit aantal in de komende jaren verder zal groeien. Daarnaast komen er woningen voor (internationale) studenten van de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Stichting DUWO, een landelijke opererende wooncorporatie gespecialiseerd in studentenwoningen, gaat de campus ontwikkelen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto