De parkeerplaats bij de Voetnoot maakt plaats voor HigNote (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
De parkeerplaats bij de Voetnoot maakt plaats voor HigNote (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Onderzoek naar aantal parkeerplaatsen gehandicapten

Algemeen

ALMERE –  Het college gaat de bezettingsgraad van de diverse parkeerplaatsen voor gehandicapten de komende tijd nader onderzoeken. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren.

De fractie van de Partij voor de Dieren stelde dat er grote schaarste is aan gehandicaptenparkeerplaatsen bij het Stadhuisplein, de markt en het theater. Het college heeft zelf niet vastgesteld dat er knelpunten zijn. Bij  het theater zijn er voldoende parkeerplaatsen voor mensen met een handicap, schrijft het college. ‘In de Brouwerstraat (afstand 150 meter) is een gehandicaptenparkeerplaats en in de Schippergarage (via de lift 70 meter) ook. Daarbij worden de laad- en losplaatsen aan de Koetsierbaan bij de Esplanade zo ingericht dat deze ’s avonds tussen 18.00 en 24.00 uur als gehandicaptenparkeerplaats gebruikt kunnen worden.’

Het verkeersbesluit hiervoor is al genomen. De onderborden bij het bord laad- en losvoorziening worden binnenkort geplaatst. De verwachting is dat binnen twee weken deze parkeerplaatsen gereed zijn.

Stadhuisplein en markt

Bij het Stadhuisplein en de markt is het aantal parkeerplaatsen afgenomen vanwege de bouw van Highnote op het voormalige parkeerterreintje. Deze parkeerplaatsen zijn gecompenseerd op het parkeerterrein aan de Landdroststraat (afstand 260 meter). Rondom het Stadhuisplein en de markt zijn op kortere afstand gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig in de parkeergarage van het Stadhuis (afstand 90 meter) en aan de Schrijverstraat (afstand 50 meter).

Monitoren

De gemeente houdt niet bij of de parkkeerplaatsen voldoende bezet worden. ‘We kunnen daarom nog niet exact aangeven of er altijd een gehandicaptenparkeerplaats beschikbaar is. Wel hebben wij het algemene beeld dat de gehandicaptenparkeerplaatsen in de Stadhuisgarage en de  Schippergarage maar beperkt gebruikt worden.’

De komende tijd wordt de bezettingsgraad van de diverse gehandicaptenparkeerplaatsen in het hele stadscentrum nader onderzocht, stelt het college.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto