Caroline van Veen met haar petitie in de raadszaal. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Caroline van Veen met haar petitie in de raadszaal. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Petitie: Noorderplassen wil speeltoestellen terug

Algemeen

Petitie: Noorderplassen wil speeltoestellen terug

Door Robert Mienstra

ALMERE – Caroline van Veen diende op de Politieke Markt van afgelopen donderdag namens 514 bewoners een petitie in om de speeltoestellen in de Noorderplassen te behouden.

“Op de website van de gemeente staat dat de gemeente graag met de bewoners meedenkt over speeltoestellen”, zei Van Veen. “maar dat is bij ons niet gebeurd. Wij kregen een brief in de bus dat de gemeente de kleine speeltoestellen in de Noorderplassen voor de herfstvakantie gaat weghalen. Daar komt dan één groot speeltoestel voor terug. Er was helemaal geen overleg. De bewoners willen juist de kleine speeltoestellen gewoon behouden.”

Hangjeugd

Van Veen stelde dat de kleine speeltoestellen juist in een behoefte voorzien, dat ze dichtbij zijn en daardoor voor de kinderen makkelijk toegankelijk. “Eén groot speeltoestel komt op te grote afstand te staan, waardoor de ouders of opa’s en oma’s altijd mee moeten voor toezicht. Bovendien zal het grote speeltoestel vooral hangjeugd aantrekken met alle overlast van dien.”

Zeven jaar

Van Veen benadrukte het belang van de kleine speeltoestellen. Die vormen een belangrijk aspect bij de sociale cohesie in de wijk. Veel verwacht Van Veen niet van het grote speeltoestel: “Dat traject duurt al zeven jaar.”
Het is nu aan de gemeenteraad of zij iets doet met de petitie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto