Het zitje op de nieuwe Weerwaterbrug is alweer beklad. (Lezersfoto: Ronald Raadsheer)
Het zitje op de nieuwe Weerwaterbrug is alweer beklad. (Lezersfoto: Ronald Raadsheer)

Nieuwe Weerwaterbrug alweer beklad

Algemeen

ALMERE - De nieuwe Weerwaterbrug - die vorige week werd geopend, maar pas na de Floriade volledig wordt opengesteld - is alweer beklad.

“Donderdag is de Floriade-brug geopend en ik ben vrijdagmorgen eens gaan kijken”, schrijft Hans Pots in een ingezonden brief aan deze krant. “Het is inderdaad een heel mooi bouwwerk geworden waarin mooie materialen zijn gebruikt, zoals bijvoorbeeld de balustrade. Een brug waar Almere trots op kan zijn. Maar ik ben ook boos geworden omdat binnen 24 uur de eerste graffiti al op de banken zit. Waarom moet dit zo nodig? Blijf van andermans spullen af. Als je zo nodig moet spuiten of schrijven, doe het op je eigen voordeur of ramen. Laten we Almere mooi houden.”

Ook Ronald Raadsheer is de graffiti een doorn in het oog. “Het bekladden is alweer begonnen op onze prachtige Weerwaterbrug”, schrijft hij onder de bijgaande foto die hij naar onze redactie stuurde.  

De brug is onderdeel van het Rondje Weerwater, de recreatieve blauw/grijze track waarop ook al de nodige bekladdingen zijn aangebracht. Triatlonfans hadden leuzen op het wegdek gespoten om hun favoriete deelnemers aan te moedigen. Deze worden door de gemeente verwijderd, zo liet een gemeentewoordvoerder weten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto