Wethouder Roelie Bosch opende het nieuwe schoolgebouw door de symbolische Regenboogpoort open te breken. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Roelie Bosch opende het nieuwe schoolgebouw door de symbolische Regenboogpoort open te breken. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Vernieuwde schoolgebouw Nautilus College feestelijk geopend

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN - Wethouder Roelie Bosch heeft woensdag het vernieuwde schoolgebouw van de tl- en havo/vwo afdeling van het Nautilus College geopend. De voormalige basisschool aan de Paul Kleestraat werd het afgelopen jaar uitgebreid en verbouwd tot een volwaardige school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Het Nautilus College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning en specifieke begeleiding nodig hebben. Van praktijkgericht onderwijs tot en met onderwijs op havo/vwo niveau. De school is onderdeel van de Eduvier Onderwijsgroep en heeft verschillende locaties in Almere. 

Langgekoesterde wens

De tl-afdeling van het Nautilus College nam eind 2016 al haar intrek in de voormalige basisschool aan de Paul Kleestraat. Na de recente verbouwing is de school groot genoeg om ook de havo/vwo-afdeling hier te vestigen. Dat was een lang gekoesterde wens van de school. “Dat alle leerlingen en teamleden nu onder één dak gevestigd zijn, biedt meer mogelijkheden voor het aanbieden van leertrajecten op maat”, vertelt Marleen Lemstra, bestuurder van Eduvier. Zij wenste alle leerlingen een mooie tijd toe in hun nieuwe gebouw. “Dit is een plek waar jullie jezelf gaan ontwikkelen en waar jullie herinneringen voor het leven gaan maken.”

Hele verbetering

Leerlingen Robin, Rebecca en Keano vinden het nieuwe gebouw een hele verbetering. “Het is een stuk groter en we hebben hier veel meer onder één dak, dat is heel fijn. Het is voor mij wel iets verder fietsen dan onze vorige locatie in Muziekwijk, maar dat vind ik niet erg”, vertelt tweedejaars havo-leerling Robin. “De eerste weken hier waren wel wat chaotisch, maar inmiddels hebben we onze draai wel gevonden”, vult Keano aan. 

Rebecca zit in Havo 1. “Ik ben van tl naar havo gegaan. Ik moest destijds wel wennen aan het idee dat ik naar deze school ging”, zegt ze eerlijk. “Maar het is wel goed dat er extra aandacht is voor de leerlingen die dat nodig hebben en ik heb het wel steeds vaker naar mijn zin.”

Veilige leeromgeving

Met vaste lestijden, een vaste mentor en kleine groepen wordt een veilige en voorspelbare leeromgeving geboden, waar leerlingen hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Op de havo/vwo-afdeling wordt afstandsonderwijs gegeven via IVIO, in combinatie met de begeleiding van een mentor en eigen vakdocenten op school. 

Regenboog

Bij de opening van het nieuwe gebouw stond een regenboogpoort centraal. “Het is voor leerlingen niet altijd makkelijk als zij de overstap moeten maken naar een school voor speciaal onderwijs. Vaak is het op hun oude school niet altijd goed gegaan. Maar als aan het einde van een regenbui de zon weer gaat schijnen, zie je een regenboog. Die staat symbool voor een nieuw begin, een positieve nieuwe start”, sprak afdelingsleider Gerard van Rij. 

Wethouder Roelie Bosch mocht de school officieel openen door de regenboogpoort open te breken. Op haar vraag welke leerling dat samen met haar wilde doen, sprongen spontaan meerdere leerlingen op die samen met de wethouder door de poort liepen. , maar dat wilde zij graag samen met een of meerdere leerlingen doen. Spontaan sprongen meerdere leerlingen op, om samen met de wethouder de symbolische poort door te stappen. Na deze officiële opening volgden de leerlingen een feestelijk workshop-programma waarin muziek maken, sport en creatief bezig zijn centraal stonden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto