Vuurwerkverbod: ja of nee? (Archieffoto: Shutterstock)
Vuurwerkverbod: ja of nee? (Archieffoto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

Insprekers wijzen raad op gevolgen vuurwerkverbod

Algemeen

ALMERE - Drie insprekers wezen de gemeenteraadsleden afgelopen vrijdag op de gevolgen als er een vuurwerkverbod komt in de stad. Komende donderdag staat het onderwerp opnieuw op de agenda tijdens de Politieke Markt.

De gemeenteraad sprak de afgelopen jaren vaker over een vuurwerkverbod en het college deed ook al eens onderzoek naar het draagvlak hiervoor onder de Almeerse bevolking. Afgelopen jaarwisseling was er wegens corona een landelijk vuurwerkverbod. Tijdens de vergadering bleek dat het eenmalige verbod niet geleid heeft tot meer eensgezindheid over een lokaal vuurwerkverbod. 

Insprekers

Drie insprekers wezen de raadsleden op de keerzijde van een verbod. Ze denken aan een toename van illegaal vuurwerk, de moeilijkheid van handhaven, omzetdaling bij de vuurwerkverkopers en op het feit dat er al de nodige stappen zijn gezet om het afsteken veiliger te maken. Een aantal raadsleden ging hierin mee, onderstreepte de traditie of wil een eventueel landelijk verbod afwachten. Anderen zetten de belangen van mens, dier en zorg voorop en pleitten juist wel voor een lokaal afsteekverbod. Een enkeling vond het voorgestelde stappenplan van het college niet snel genoeg gaan en wil het verbod het liefst al komende jaarwisseling invoeren.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto