Bij het stadhuis werd de vlag gehesen, en ook bij het AZC (Foto: aangeleverd)
Bij het stadhuis werd de vlag gehesen, en ook bij het AZC (Foto: aangeleverd)

Coming out dag met nieuwe vlag in hele stad

Algemeen

STAD CENTRUM -  De maand oktober staat in het teken van ‘mogen zijn wie je bent in Almere’. Tijdens de viering van Coming out dag, afgelopen maandag, is de Progress Pride Flag voor het eerst gehesen door wethouder Froukje de Jonge. Op verzoek van de LHBTI+ gemeenschap uit Almere blijft deze vlag permanent voor het stadhuis hangen. 

De gratis vlaggen die beschikbaar werden gesteld, waren snel vergeven en in de hele stad uitgehangen, zoals bij veel scholen. Na het feestelijk hijsen van de vlag op het Stadhuisplein ging de wethouder in gesprek met nieuwkomers en hees na het horen van hun persoonlijke verhalen samen met hen ook de vlag bij het asielzoekerscentrum op het sportpark Fanny Blankers-Koen. 

Vlag

De Progress Pride Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Deze vlag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTI+’ers van kleur te vertegenwoordigen.

Ook bij het AZC werd de vlag gehesen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto