Wethouder Julius Lindenbergh 'zwembad kanin 2025 open'. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Julius Lindenbergh 'zwembad kanin 2025 open'. (Foto: aangeleverd)

Maar weinig kritiek op begroting 2022

Algemeen

ALMERE – De laatste begroting van het huidige college laat mooie cijfers zien: bezuinigen kunnen deels worden teruggedraaid en de spaarpot loopt weer lekker vol. Tijdens de algemene beschouwingen, afgelopen donderdag, was er dan ook voor de partijen weinig munitie om mee te schieten.

Door Marcel Beijer

Dus werden er vooral open deuren ingetrapt. PVV, met de PvdA de grootste oppositiepartij, kwam niet verder dat de begroting en nóg rooskleuriger had uitgezien als de Floriade er niet geweest zou zijn. De Partij voor de Dieren had liever meer geld gezien voor bloemetjes en plantjes en de VVD voor veiligheid. De PvdA gaf de begroting een ‘mager zesje’ als rapportcijfer, wat wethouder Julius Lindenbergh fijntjes deed opmerken dat dus ‘zelfs de oppositie een voldoende geeft.’

Wijkbudgetten

Dat betekent niet dat de begroting één op één zal worden doorgevoerd. Veel fracties drongen aan om toch vooral de bezuinigen op de wijkbudgetten helemaal terug draaien, en dus niet deels zoals de coalitie voorstelt. Ook werd aangedrongen om meer geld voor Beheer en Onderhoud uit te trekken, net als voor veiligheid en handhaving.

Buitenzwembad

Lindenbergh maakte van de gelegenheid gebruik om duidelijkheid te scheppen over het buitenzwembad waar veel Almeerders reikhalzend naar uitkijken. Vanaf 2025 reserveert het college daar jaarlijks 600.000 euro voor. Volgens Lindenbergh betekent dat niet dat er een fors aantal jaren gespaard moet worden voordat het bad open kan. “Als de raad weet hoe het zwembad eruit moet komen te zien, wat het moet gaan kosten en waar het moet komen dan kan de poort in 2025 al open, wat mij betreft. We maken daarvoor de jaren daarna ruimte op de begroting.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto