(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Ouders krijgen brieven voor onbekend kind

Algemeen

ALMERE – Verschillende ouders/verzorgers hebben deze week een brief van de gemeente gekregen voor een kind dat ze helemaal niet kennen. Het gaat om een fout in het adressenbestand. De gemeente beoordeelt dit als een datalek en heeft hier melding van gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.  

Door Marcel Beijer

De brief is afkomstig van de afdelingsmanager Zorg & Welzijn en is een uitnodiging voor de voorlichtingsavond ‘Helder uit in Almere’ van Tactus Verslavingszorg op 18 november. Een gedupeerde meldt dat de naam van het kind op de enveloppe de wenkbrauwen deed fronsen. “Ik heb kennelijk een onbekende dochter die op dit adres woont. Mijn vrouw vroeg zich gekscherend af wat ik in het verleden heb uitgespookt.” Verschillende ouders hebben met dit probleem te maken en hebben bij de gemeente om opheldering gevraagd. 

Fout

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat door een fout in het adressenbestand de brieven met een onjuiste combinatie van naam, straatnaam en postcode zijn verstuurd en betreurt dit zeer. “Door het ‘ontdubbelen’ van adressen in het bestand – om te voorkomen dat ouders met meerdere kinderen in de genoemde leeftijdscategorie meerdere brieven zouden krijgen – is er een fout gemaakt. Door de gemaakte fout zijn er veel brieven op het verkeerde adres bezorgd. In totaal zijn 12.000 brieven verstuurd, hoeveel daarvan een onjuiste adressering hebben is onbekend. Op zichzelf bevat de uitnodiging een algemene tekst. In de aanhef worden echter de namen van de kinderen vermeld. Wij beoordelen dit als een datalek en hebben hier melding van gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.  Aan alle ouders/verzorgers sturen we een nieuwe uitnodiging.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto