De deelnemers op weg naar het stadhuis (Foto: Fred Rotgans)
De deelnemers op weg naar het stadhuis (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Kleine vijftig deelnemers aan Klimaatalarm

Algemeen

STAD CENTRUM - De demonstratiebijeeenkomst Klimaatalarm heeft vrijdagmiddag een kleine vijftig mensen naar het centrum getrokken. Daaronder vooral vertegenwoordigers van de politieke partijen in Almere.

Volgens organisator Arjan Dokman was de opkomst vanwege het slechte weer in lijn met de verwachting. “De actie paste prima in opzet van het Klimaatalarm: door heel Nederland relatief kleine en korte ‘warming-up’ acties voor de grote Klimaatmars op 6 november in Amsterdam.”

Naast individuele deelnemers waren in Almere ook organisaties vertegenwoordigd als Extinction Rebellion, FNV, Greenpeace en Grootouders voor het Klimaat, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en SP (politieke partijen gekozen en actief in Flevoland), Volt en Zen.nl.

Kadootjes

Vanuit de Klimaatcrisis Coalitie Flevoland waren er twee symbolische kadootjes voor de aanwezige politici: een ratel om herrie te maken én een kant-en-klare motie om de gemeenteraden en Provinciale Staten de ‘klimaatnoodtoestand’ uit te roepen.
De deelnemers maakten ongeveer vijf minuten herrie bij het stadhuis, zijnde het eigenlijke Klimaatalarm. Volgens Dokman had een flink aantal argeloze voorbijgangers vragen over doel van de bijeenkomst en ook veel sympathie voor de actie.

Uit de krant