Vorige week werd een scooter aangereden. (Foto: HV Almere)
Vorige week werd een scooter aangereden. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Evenaar/Atlasdreef lijkt gevaarlijkste plek van Almere

Algemeen

INDISCHE BUURT – De afslag van de Evenaar naar de Atlasdreef in Almere Buiten lijkt ondertussen de gevaarlijkste plek van Almere te zijn. De afgelopen week vonden er weer twee ongelukken plaats.

Automobilisten die van de Evenaar de afslag naar de Atlasdreef willen nemen, moeten een fietspad oversteken dat zeer intensief gebruikt wordt. Dat leidt regelmatig tot penibele situaties en ook tot ongelukken. Vorige week gebeurde dat zelfs twee keer kort na elkaar. Vrijdag reed een automobilist tegen een scooter met twee personen, waarvan er een gewond raakte. De bestuurder van de auto had voetgangers voorrang verleend, maar zag daarna de scooter over het hoofd. Een dag eerder vond op dezelfde kruising ook al een ongeval plaats. Toen raakte een automobilist een fietser, die met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Klachten

Er zijn al jaren klachten over de gevaarlijke Evenaar en met name de afslag naar de Atlasdreef. Automobilisten die rechtsaf willen slaan, moeten de gebruikers van het fietspad (fietsers, scooters, voetgangers) voorrang verlenen. De situatie is onoverzichtelijk en leidt tot hachelijke situaties. Zeker in de spits, als er vanaf de Spectrumdreef een file ontstaat, schieten sommige automobilisten in de stress, vooral omdat van links ook auto’s komen die de Evenaar willen oversteken en ook het fietspad over moeten om op de Atlasdreef te komen.

Maatregelen

Nog niet zo lang geleden werd de afslag al eens onder handen genomen. Zo kreeg het fietspad een opvallende rode kleur. Uit onderzoek van de gemeente (2020) blijkt dat dit nog onvoldoende resultaat geeft. De Evenaar kent als ontsluitingsweg teveel doorsteken en ook veel zijwegen. Ook moet er meer overzicht komen voor de weggebruikers, met name voor langzaam verkeer. De gemeente wil de drukke weg in Almere Buiten aanpakken

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto