Vrijdag werd een NatuurWijs-plaquette op de muur van de school onthuld. (Foto: aangeleverd)
Vrijdag werd een NatuurWijs-plaquette op de muur van de school onthuld. (Foto: aangeleverd)

De Kraanvogel eerste NatuurWijs-school in Almere

Algemeen

PARKWIJK - Op Christelijke basisschool De Kraanvogel gaan de kinderen van alle groepen al een jaar met veel plezier naar de natuurdagen van NatuurWijs. De school vindt het belangrijk dat kinderen de natuur in al haar facetten leren kennen. 

“Onze kinderen beleven fantastische, avontuurlijke dagen in de natuur. Tijdens de natuurdagen van NatuurWijs leren ze zóveel meer dan wanneer ze uit een boek of van het digibord leren”, aldus het schoolbestuur. “Basiskennis over de natuur wordt opgedaan met echte, eigen ervaringen. De kinderen zien, voelen, horen, ruiken en proeven de natuur. Deze levende kennis en bijzondere ervaring blijft ze bij. Zelf een duizendpoot over je hand laten lopen maakt meer indruk dan honderd plaatjes in een boek.”

De kinderen gaan vier keer per jaar met een echte natuurmeester of juf op pad bij Landgoed De Kemphaan. “Natuurlijk gaat ook de eigen juf of meester mee én voor de onderbouwgroepen ook een paar mama’s of papa’s. En dan niet zomaar een uurtje maar echt een hele dag.” 

Plaquette

De Kraanvogel is de eerste school in Almere die zich een NatuurWijs-school mag noemen en daar zijn ze maar wat trots op. Vrijdag 29 oktober mocht de kinderraad dan ook een mooie plaquette onthullen die aan de muur van de school is geplaatst.

Kijk voor meer informatie op https://www.natuurwijs.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto