(Foto: Almere DEZE WEEK
(Foto: Almere DEZE WEEK ROBERT MIENSTRA

Contouren HighNote worden zichtbaar

Algemeen

STAD CENTRUM – Enige contouren van het gebouw HighNote, op de plek van het parkeerterreintje naast De Voetnoot en tegenover het politiebureau in Stad, zijn al zichtbaar. De bouw gaat de hoogte in.

Door Robert Mienstra

Het negentien verdiepingen tellende gebouw wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. In de HighNote komen 157 startersappartementen. 67 daarvan worden verhuurd volgens het Friends-concept. De plint krijgt een commerciële invulling. 

Friends-woning

Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van ongeveer 45 tot 60 vierkante meter en 42 driekamerappartementen in de vrije sector huur van circa 60 tot 70 vierkante meter.

Collectief

De bewoners van de community hechten waarde aan het collectief. Op verschillende wijzen wordt deze collectiviteit gestimuleerd. Er komt een digitaal communicatie platform en er zijn fysieke plekken om samen te komen zoals de woonkamers van de Friendswoningen, de plint en de Daktuin. Het gebouw, de buitenruimten en de dienstverlening faciliteren zo het ontstaan van ‘de HighNote Community’.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto