Sinterklaas komt zaterdag weer naar Almere, maar het zal wederom geen grootse intocht worden. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Sinterklaas komt zaterdag weer naar Almere, maar het zal wederom geen grootse intocht worden. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Geen intocht per boot, wel Sintparade in Almere Centrum

Algemeen

ALMERE - Sinterklaas komt dit jaar niet per boot naar Almere Haven. In plaats daarvan komt hij op zaterdag 13 november met de auto naar Almere, voor een feestelijke Sintparade door het centrum van Almere Stad. In Haven zal wel de Pakjesboot liggen met daarop een aantal Pieten en er rijdt zaterdag een Pakjesmobiel met Pieten door het centrum van Haven.

Vanwege de strengere coronamaatregelen en de onzekerheid over verdere aanscherping is het voor de gemeente Almere opnieuw lastig om een grootse intocht te organiseren. “Net als vorig jaar verschijnt er zaterdag wel een filmpje online waarin te zien is hoe burgemeester Franc Weerwind Sinterklaas welkom heet in onze stad”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Vanaf woensdag zijn daar al teasers van te zien op de sociale mediakanalen van de gemeente Almere en Ally Blijft Binnen, waarop zaterdag ook het filmpje zelf wordt vertoond.” 

Sintparade

Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas met de auto naar Almere Centrum. Vanwege de coronaregelgeving is er dit jaar geen uitgebreid podiumprogramma. Wel staat de traditionele Sintparade op het programma waarmee Sinterklaas een ronde door het centrum maakt. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om hem langs de route welkom te heten. De Sint wordt om 14.30 uur verwacht. Na aankomst op de Esplanade stapt hij over op een treintje om aan de Sintparade te beginnen. Hij wordt hierbij vergezeld door verschillende Pieten.

Route

De route die wordt afgelegd is als volgt: Esplanade (start)  – Traverse – Brouwerstraat – Zadelmakerstraat – Zoetelaarpassage – Bottelaarpassage – Korte Promenade – Grote Markt – Schutterstraat – Citadel – Forum – De Diagonaal – Stadhuisplein – Stationsstraat – Beeldhouwerpad. Vanwege de verbouwing op het Stationsplein is de kruising Stationsstraat/Beeldhouwerpad het einde van de route.

De parade start om 14.30 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan. Voor meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade, zie www.almerecentrum.nl.

Pakjesboot in Haven

In Almere Haven kunnen kinderen vanaf woensdag tot en met zaterdag een speurtocht doen, waaraan diverse winkeliers meedoen. Zo kunnen de kinderen een code bij elkaar zien te krijgen, waarmee ze zaterdag een cadeautje kunnen ophalen bij de Pakjesboot in de Havenkom. Verder rijdt er zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur een Pakjesmobiel door het centrum van Haven, met Pieten die pepernoten uitdelen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto