(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Onvoldoende openbare toiletten mensen met beperking

Algemeen

ALMERE – In Almere is een groot gebrek aan openbare toiletten voor mensen met een beperking, Vier insprekers uitten op de Politieke Markt van afgelopen donderdag hierover hun onvrede. Dat gebeurde bij de bespreking van een motie van de SP om binnen een jaar openbare toiletten te realiseren in alle stadsdelen.

Door Robert Mienstra

“Er zijn vijf openbare toiletten in Almere, maar niet één is adequaat functioneel”, zei een van de insprekers. “Als er goede en voor iedereen toegankelijke openbare toiletten zijn, dan draagt dat bij aan de inclusie van de stad en aan de gastvrijheid van Almere.”
Een andere inspreker vertelde dat er in Almere helemaal geen gelegenheid is om haar gehandicapte dochter te verschonen. “Dat moet liggend gebeuren en dat kan nergens in de stad.” Een derde inspreker meldde dat er in de Havenkom in Haven niet één restaurant is met een toegankelijk toilet op de begane grond voor haar gehandicapte man.”

De motie van de SP gaat niet alleen over openbare toiletten voor mensen met een beperking. De partij vindt dat in Almere centrum minstens twee nieuwe openbare sanitaire voorzieningen en bij elke andere stadsdeel minimaal één openbare sanitaire voorzieningen moeten komen , die ook geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Zoals gebruikelijk was voor het onderwerp te weinig tijd om het af te ronden. Volgende week wordt er verder vergaderd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto