Almere Jungle hoopt open te kunnen blijven. (Archieffoto: Elske Hazenberg)
Almere Jungle hoopt open te kunnen blijven. (Archieffoto: Elske Hazenberg)

Almere Jungle: ‘begrip voor vaccinatie-mail’

Algemeen

HOUT – Directeur Robert Loose stelt dat de mail die hij twee weken geleden verstuurde naar het personeel van Almere Jungle intern nauwelijks tot ophef heeft geleid. “Nul komma nul, eigenlijk. Er is vooral begrip.”

Door Marcel Beijer

In de mail vraagt Loose het personeel om zich te laten vaccineren. “Als directeur hoop ik dat Almere Jungle de deuren open kan blijven houden. Ik wil dat zowel personeel als bezoekers zo veilig mogelijk kunnen werken. Wat als straks personeel ziek wordt? Wie zorgt dan voor de dieren, wie begeleidt de bezoekers?”

Uitgelekt

In de mail schrijft Loose dat zelfbeschikking erg belangrijk is, maar dat eventuele gevolgen van keuzes bij ieder individu ligt. Hij baalt ervan dat een interne e-mail is uitgelekt. “Kennelijk zijn er medewerkers die ervoor kiezen de mail naar media te sturen, in plaats van met mij in gesprek te gaan. De afgelopen week hebben twee medewerkers mij om nadere uitleg gevraagd. Dat heb ik liever. Dat was ook een goed gesprek.”

Vaccinatie

Als directeur kan Loose zijn medewerkers niet om een bewijs van vaccinatie vragen. “Zo’n 15 procent van de Nederlanders is niet gevaccineerd en laat zich via social media luidkeels horen. Maar het is weer duidelijk geworden dat een overgrote meerderheid geen moeite heeft met een coronapas.”
Loose hoopt dat Almere Jungle ook met de aangekondigde nieuwe maatregelen open kan blijven. “Dat verwacht ik eerlijk gezegd wel. Laten we hopen dat we samen die pandemie onder controle krijgen. Vaccinatie is nog steeds de enige snelle weg om uit deze pandemie te komen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto