(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerse violiste presenteert muzikaal lees- en luisterboek voor kinderen

Algemeen

ALMERE -  De Almeerse violiste Vera Laporeva heeft vorige week een muzikaal lees- en luisterboek uitgebracht. Met ‘De avonturen van een rossig jongetje’ wil zij kinderen vanaf 6 jaar kennis laten maken met klassieke muziek. Laporeva is ruim 25 jaar violiste bij het Erasmus Trio en werkt al meer dan 16 jaar bij het Metropole Orkest. “Mijn eigen kinderen groeien op met muziek en dit zou ik alle kinderen van harte gunnen”, vertelt zij. 

De liefde voor de muziek verbindt ook alle mensen die aan dit boek hebben meegewerkt. De tekst van het luisterboek is ingesproken door radiopresentator Hans van den Boom uit Almere. De muziek is geschreven door de componist Georges Sosnovski en wordt gespeeld door hemzelf op de viool en door Almeerder Thomas Herrmann op de piano. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Oksana Arakcheyeva.‘

De avonturen van een rossig jongetje’ bestaat uit 16 verhalen. De hoofdpersonages Tom, het rossige jongetje, en zijn teckeltje Tata maken van alles mee. De alledaagse dingen zoals naar school gaan en voor het eerst verliefd worden, maar ook bijzondere gebeurtenissen zoals de repetitie van een groot orkest bijwonen, naar het concert gaan en iemands leven redden. Alle verhalen zijn omlijst met muziekfragmenten, die de inhoud van de verhalen weerspiegelen en speciaal voor dit project geschreven zijn. Daarnaast gebruikt de auteur ook bestaande opnames van het Metropole Orkest en klassieke componisten zoals Händel, Beethoven en Saint-Saëns. 

Boekpresentatie

Zondag 12 december om 15.30 uur is er een boekpresentatie in de Kunstlinie, inclusief live voorproefje met Vera Laporeva op viool, Thomas Hermann op piano en Hans v/d Boom als verteller. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via erasmustrio@hotmail.com. Het boek is te bestellen via www.veralaporeva.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto