'Cameratoezicht Schoolwerf is voor een woning'. (Foto: Shutterstock)
'Cameratoezicht Schoolwerf is voor een woning'. (Foto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

‘Cameratoezicht Schoolwerf gaat niet om moskee’

Algemeen

DE WERVEN - Het cameratoezicht waartoe burgemeester Franc Weerwind in een aanwijzingsbesluit heeft besloten, heeft geen relatie met de moskee die recht tegenover de Schoolwerf ligt. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Dinsdag werd bekend dat de burgemeester vanwege dreigend gevaar tijdelijk cameratoezicht heeft ingesteld bij een woning aan de Schoolwerf, het allereerste wijkje van Almere Haven. Het is onbekend wat de dreiging precies behelst. Weerwind kwam tot die beslissing omdat de politie hem vrijdag liet weten dat er aan een adres op de Schoolwerf sprake is van ernstige vrees voor openbare orde verstoringen, die ook gevaarlijk is voor omwonenden en voorbijgangers.

Attaouba-moskee

De camera’s staan opgesteld in de wijk en bestrijken een gebied waar precies ook de Attaouba-moskee in valt. Dat leidde in de buurt tot speculaties dat de dreiging betrekking had op deze moskee die, op een steenworp afstand, recht tegenover de straat ligt. Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat in het gepubliceerde aanwijzingsbesluit, maar ook in een brief aan de bewoners, nadrukkelijk is aangegeven dat het cameratoezicht betrekking heeft op een woning aan de Schoolwerf en dus niet om een andersoortig gebouw.

In het kader van het lopende politieonderzoek worden verder geen nadere mededelingen gedaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto