De Evenaar wordt gezien als zeer onveilig (Foto: Fred Rotgans)
De Evenaar wordt gezien als zeer onveilig (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Partijen willen Evenaar snel veiliger

Algemeen

ALMERE – De VVD en de Partij voor de Dieren willen de verkeerssituatie op de Evenaar in Buiten snel veiliger hebben. Er gebeuren relatief veel ongelukken op de weg die beschouwd wordt als een van de gevaarlijkste verkeersplekken in de stad.

De partijen zijn niet tevreden met de beantwoording van de schriftelijke vragen die de VVD over de Evenaar had gesteld naar aanleiding van een artikel in deze krant. Daarin stond dat de weg beschouwd wordt als een van de gevaarlijkste en dat sommige automobilisten de Evenaar bewust vermijden vanwege de gevaarlijke afslagen.
In de beantwoording van de schriftelijke vragen erkende het college dat de Evenaar gevaarlijke situaties oplevert, maar dat er geen extra maatregelen nodig zijn op de aanpassingen die al zijn aangekondigd in het MIPA (Meerjaren Infrastructuur Programma Almere) en waarmee volgend jaar begonnen wordt.

Naar voren

De VVD en PvdD stellen nu voor om scenario’s uit te laten werken waarbij gekeken wordt welke mogelijkheden er zijn om de werkzaamheden aan de Evenaar naar voren te halen en wat daar dan de financiële consequenties van zijn. De partijen willen daar in het eerste kwartaal van 2022 uitsluitsel over hebben.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto