De GGD boostert Almeerders nu ook thuis (Foto: Adobe Stock)
De GGD boostert Almeerders nu ook thuis (Foto: Adobe Stock) Dejan Dundjerski

GGD boostert niet-mobiele Almeerders thuis

Algemeen

ALMERE – Voor wie niet in staat is naar een vaccinatiestraat te komen, biedt de GGD Flevoland de optie om thuis te booster-vaccinatie te ontvangen. Dat laat een woordvoerder weten.

“Sommige mensen kunnen niet naar een vaccinatielocatie komen omdat hun gezondheid dat niet toelaat, of een andere zwaarwegende reden. In dergelijke situaties zorgen we ervoor dat er een prikteam thuis komt.”Almeerders kunnen dat niet zelf bij de GGD aangeven. “Dergelijke afspraken worden via de huisarts gemaakt”, aldus de woordvoerder. “Maar vaak is dat ook niet nodig, omdat de huisarts al lang op de hoogte is van de situatie. De kans is groot dat de eerdere prikken ook al via de huisarts zijn gezet.”

Prikteam

Het prikteam, bestaande uit een huisarts en een administratief medewerker, komt de prik zetten en blijft een kwartiertje ter plekke, zoals momenteel de geldende regel is. De GGD is content met de inzet van de prikteams. In Flevoland staan momenteel circa 500 mensen op de lijst om thuis te worden gevaccineerd, waarvan het grootste deel uiteraard in Almere woont.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto