Ali B. tijdens een optreden in De Hoven (Archiieffoto: Fred Rotgans)
Ali B. tijdens een optreden in De Hoven (Archiieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

‘Aangifte tegen Ali B vanwege seksueel overschrijdend gedrag’

Algemeen

ALMERE - Tegen de Almeerse rapper Ali B is aangifte gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft zijn advocaat tegenover diverse bronnen bevestigd. Ali B is ook coach bij het tv-programma The Voice of Holland. Dat programma wordt voorlopig opgeschort.

Eerder op zaterdag liet het Openbaar Ministerie al weten dat er aangifte was gedaan tegen “een persoon rond The Voice”, het was toen nog onduidelijk om wie het ging. Via Instragram laat het management van de Almeerder weten dat Ali B nooit misbruik heeft gemaakt van zijn positie en zich nooit seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen. ‘We wachten het onderzoek met vertrouwen af.’
Ook tegenover De Telegraaf laat de rapper weten 100 procent overtuigd te zijn van zijn onschuld. “Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar.”

RTL

RTL heeft inmiddels laten weten dat  de uitzendingen van The Voice of Holland vanwege de beschuldigingen voorlopig worden opgeschort. Die beschuldigingen zijn afkomstig van het BNNVARA-programma BOOS en zouden tegen meerdere personen rondom The Voice gericht zijn. Bandleider Jeroen Rietbergen heeft inmiddels al toegegeven dat hij aan machtsmisbruik heeft gedaan en is opgestapt. .

Uit de krant