Froukje de Jonge, lijsttrekker van het CDA. (Archieffoto: Lex Beers)
Froukje de Jonge, lijsttrekker van het CDA. (Archieffoto: Lex Beers) Almere DEZE WEEK

CDA: Het ‘dorpse’ van Almere moet behouden blijven

Algemeen

ALMERE - Met het verkiezingsprogramma: Samen bereik je meer!, presenteert CDA Almere haar plannen voor de komende vier jaar. Het CDA Almere wil een groene, schone en veilige stad met minder ik en meer wij, zodat het ‘dorpse’ van Almere behouden blijft.

Froukje de Jonge, lijsttrekker CDA Almere: ‘Veel mensen houden van Almere vanwege het ‘dorpse’ van de stad. In een dorp is veel ruimte en groen, waar kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Het is er gezellig, mensen kennen elkaar, zorgen voor elkaar en voelen zich veilig. Het is dat ‘dorpse’ dat wij, terwijl Almere verder groeit, willen behouden en versterken voor de mensen in onze stad.’ 

Als het aan CDA Almere ligt, krijgen Almeerders voorrang op de woningmarkt ten opzichte van mensen die van buiten onze stad komen. In parken en plantsoenen mag niet worden gebouwd en natuur moet zoveel mogelijk behouden blijven of worden gecompenseerd. CDA Almere wil duurzaam bouwen en geeft voorrang aan de nieuwe generatie door flink te bouwen voor starters. Om de doorstroom te bevorderen, moeten er veel meer geschikte woningen voor ouderen komen. 

Kasteel

De kasteelruïne langs de A6 is een doorn in het oog van veel Almeerders. Deze bouwval moet een goede bestemming krijgen of worden afgebroken. Tot slot wil CDA Almere kleinschalige natuurbegraafplaatsen, passend bij het groene karakter van de stad. 

Dit is een greep uit het Verkiezingsprogramma CDA Almere. Voor het hele programma kijk op: www.cda.nl/almere

Uit de krant