Ali B tijdens een optreden in Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Ali B tijdens een optreden in Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Ali B beschuldigd van verkrachting, rapper en coach ontkent

Algemeen

ALMERE – Tegen de Almeerse rapper en Voice of Holland-coach Ali B is aangifte gedaan van verkrachting. Het vermeende slachtoffer vertelt hierover in het BNN-VARA programma BOOS dat vanmiddag online werd uitgezonden. Hierin komen meerdere vrouwen aan het woord die Ali B en andere personen binnen The Voice of Holland beschuldigen van grensoverschrijdend seksueel gedrag. De politie en het Openbaar Ministerie noemen alle berichten verontrustend. Zij roepen slachtoffers van zedenmisdrijven bij The Voice of Holland op om zich te melden

Een oud-kandidate van The Voice of Holland vertelt in de veelbesproken uitzending van BOOS hoe een rondleiding in de studio van Ali B in Almere uitmondde in seks tegen haar wil. De vrouw verklaart dat ze geen nee durfde te zeggen vanwege zijn machtspositie en dat zij zich niet durfde te verzetten. Een andere vrouw beschuldigt hem ook van verkrachting toen zij een drankje met hem ging doen. Meer vrouwen delen in het programma hun ervaringen met intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag door onder meer Ali B.

Verklaring Ali B 

In een verklaring op Instagram reageert Ali B op de uitzending van BOOS. De rapper en coach ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan wat hem in de aangiftes wordt verweten. Hij blijft erbij dat hij zich tijdens The Voice of Holland nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. ‘Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht’, schrijft hij. ‘Er liggen nu twee anonieme aangiftes, ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren.’ Hij zegt vertrouwen te hebben in het Openbaar Ministerie.

RTL liet eerder weten de samenwerking met Ali B te stoppen gedurende het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen heeft al toegegeven dat hij aan machtsmisbruik heeft gedaan en is opgestapt. De uitzendingen van The Voice of Holland zijn voorlopig opgeschort.

Oproep OM en politie

De politie en het Openbaar Ministerie doen een oproep aan slachtoffers van zedenmisdrijven bij The Voice of Holland om zich te melden. Zij hebben de berichten over de misstanden ook gevolgd en noemen deze verontrustend. Mensen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit worden opgeroepen zich bij de politie te melden en eventueel ook aangifte doen. Ook mensen die mogelijk getuige zijn geweest van strafbare feiten, worden verzocht zich bij de politie te melden.

Uit de krant