Toon van Dijk, fractievoorzitter PVV. (Foto: aangeleverd)
Toon van Dijk, fractievoorzitter PVV. (Foto: aangeleverd)

Zorgen PVV over ´uittocht bij Floriade’

Algemeen

ALMERE – Er is geen vuiltje aan de lucht bij de Floriade, stelde Floriadewethouder Jan Hoek (GroenLinks) afgelopen donderdag op de Politieke Markt na vragen van Toon van Dijk van de PVV over het vertrek van een aantal functionarissen bij de Floriade BV. “De Floriade is geen duiventil. Er werken 80 mensen die het werk prima aan kunnen”, zei Hoek. 

Door Robert Mienstra

“In een periode van ongeveer twee maanden verneem ik berichten over het vertrek van de managers hospitality, sales groepen, sales B2B en de manager internationale inzendingen”, zei Van Dijk. “Op zich is verloop van personeel niet zo heel raar, maar binnen zo’n korte tijd en vlak voor aanvang van het evenement, dat roept toch vragen op.” Hoek zag het allemaal niet zo somber in. Op de constatering van Van Dijk ging hij verder niet in. “Ik heb niet het beeld dat er een uittocht is. Bovendien staat er een goede organisatie bij de Floriade BV.”

Veiligheid

Ook ging Van Dijk in op het vertrek van spilfiguren Franc Weerwind en Eric van de Burg. Die laatste was voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Floriade en werd staatssecretaris van Asiel en Migratie. Weerwind werd minister voor Rechtsbescherming. Met name over de voortgang rond de vergunningen voor veiligheid en mobiliteit maakte Van Dijk zich zorgen: “De heer Weerwind is vertrokken. Als portefeuillehouder Veiligheid was hij direct betrokken bij de vergunningverlening van het evenement. Ik heb gisteren de waarnemend burgemeester een mail gestuurd om haar te wijzen op de toezeggingen die de heer Weerwind heeft gedaan wat betreft second opinion bij de herziene versies. Ik vind dat belangrijk omdat ik begrijp dat er inmiddels sinds afgelopen maandag nieuwe versies van veiligheids- en mobiliteitsplan liggen waarover ik alarmerende berichten krijg. De tijdsdruk mag er wat de PVV betreft nooit toe leiden dat er met de veiligheid van onze stad wordt gemarchandeerd. Demonstraties - en daarmee potentieel gevaar zettende situaties - gaan er komen gezien de deelname van landen van twijfelachtig allooi.”

Daar ging wethouder Hoek nauwelijks op in. “De partijen die de second opinion doen voor de vuiligheids- en mobiliteitsplannen zijn er weer bij betrokken. Daar wordt de raad zo snel mogelijk over geïnformeerd.”
Burgemeester Weerwind zei overigens op 9 december dat als half januari de plannen voor de vergunningen niet klaar waren, dat de Floriade in een penibele situatie kwam.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto