Ondernemers konden tijdens de feestelijke opening een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van GaragaPark aan de Transistorstraat.(Foto: Fred Rotgans)
Ondernemers konden tijdens de feestelijke opening een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van GaragaPark aan de Transistorstraat.(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

GaragePark heeft derde park in Almere geopend

Algemeen

GaragePark heeft officieel het nieuwe park op bedrijventerrein Gooisekant geopend. Aan de Transistorstraat bouwde de marktleider het afgelopen jaar 288 boxen variërend tussen de 18 en 27 vierkante meter. Na GaragePark Almere en GaragePark Almere XXL is dit het derde park in Almere waar ondernemers en zzp’ers gebruik kunnen maken van een gekochte of gehuurde garagebox.

“We komen hiermee tegemoet aan de grote vraag naar kleinschalige bedrijfsruimtes voor verschillenden ondernemingen”, zegt Rick Venema, directeur en oprichter van GaragePark. “Zo verwelkomen we in ons park onder andere schilders, timmermannen, hoveniers en webshophouders. Dit bewijst maar weer dat Almere een stad is met een enorme ondernemersgeest.” 

“We hopen met dit derde park nog meer ondernemers en zzp’ers te kunnen voorzien in hun behoefte aan professionele opslag- en werkruimte”, vult mededirecteur Rick Faase aan. “Aanvankelijk zouden we op Gooisekant starten met 150 boxen. Die waren echter zó snel verkocht dat we de geplande tweede fase, met nog eens 138 boxen, ook direct hebben gerealiseerd.” Inmiddels zijn alle garageboxen verkocht, waarvan een deel nog beschikbaar is voor verhuur. 

Bereikbaarheid

Ruim een half jaar werd er gebouwd aan het park aan de Transistorstraat, dat gunstig gelegen is aan de A6. Venema: “Dankzij de goede bereikbaarheid biedt dit park niet alleen voor ondernemers uit Almere uitkomst, maar ook voor ondernemers en zzp’ers uit onder andere het Gooi en Amsterdam. Vanwege de hoge bezettingsgraad van gemiddeld 98 procent in de andere twee parken, verwacht ik dat de opening van dit park een welkome toevoeging is aan de regio.”

Veiligheid

Ondernemers kunnen 24/7 gebruik maken van hun garagebox, die is uitgerust met alle benodigde faciliteiten. “Startende ondernemers gebruiken onze boxen niet alleen voor opslag, sommigen gebruiken het ook als werkplaats of runnen een webshop vanuit hun garagebox”, aldus Faase. ”Omdat veel van hen kostbare apparatuur en voorraden hebben, staat veiligheid bij ons voorop. Dankzij onze BORG-2 gecertificeerde veiligheidsmaatregelen kunnen ondernemers hun box met een gerust hart achterlaten.” Zo is er 24/7 camerabewaking en zijn de boxen individueel beveiligd met een brand- en inbraakalarm dat is aangesloten op een alarmcentrale. Het park is daarnaast beveiligd met een hoog hekwerk met stroomschokbeveiliging.

Voorzieningen

De garageboxen zijn beschikbaar in vier verschillende formaten: 18m2, 21m2, 24m2 en 27m2 en bevinden zich zowel op de begane grond als op de eerste en tweede etage. Er is een goederenlift met een draagkracht van 2000 kg om spullen snel en makkelijk naar boven te krijgen. Verder heeft het park een sanitaire voorziening en stromend water.  Zonnepanelen leveren de energie voor de stroom en verlichting in de box. De boxen hebben verder een eigen postadres met een brievenbus voor de zakelijke post.

Over GaragePark

GaragePark is marktleider op het gebied van garageparken. “Veertien jaar geleden openden wij ons eerste park in Zeewolde”, vertelt Faase. “Momenteel hebben wij meer dan 4000 garageboxen verspreid over 43 parken in Nederland. Daarvan zijn inmiddels 33 parken opgeleverd en 10 in aanbouw.” Het nieuwe park op de Gooisekant werd donderdag feestelijke geopend. Na een uitgebreide rondleiding konden ondernemers hun box in gebruik nemen. Kijk voor meer informatie op garagepark.nl/Almere-Gooisekant of neem contact op met de verhuur- en verkoopadviseurs via info@garagepark.nl of 085-2083162


(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto